Hoe werkt het collectief?

  • Fase 1: Aanmeldingen

    Wanneer voldoende ondernemers zich hebben aangesloten bij het collectief worden de aanmeldingen voor die ronde gesloten. Zodra de aanmeldingen voor de ronde gesloten zijn wordt de groep vastgesteld en wordt er gekeken naar de behoefte en situatie van de deelnemende ondernemers. Om het voornoemde horen we bij uw aanmelding ook graag van u hoe uw huidige situatie eruit ziet met betrekking tot uw energie- en telecomkosten.
  • Fase 2: Onderhandelen

    Fase 2 is de onderhandelingsfase. Namens alle aangesloten ondernemers onderhandelen de experts van De Rekencoach met energiemaatschappijen in Nederland. De energiemaatschappij die het laagste bod uitbrengt wint de ronde. Hetzelfde geldt voor de telecomaanbieders; ook zij brengen biedingen uit met lage tarieven waarbij het laagste bod de ronde wint.
  • Fase 3: Voorstel

    In fase 3 leggen we de voorgestelde tarieven van de winnende partij aan u voor. Het staat u vervolgens vrij om het bod te accepteren of af te wijzen. Wij vinden het belangrijk dat u de juiste keus maakt. Om die reden zullen we altijd een adviesgesprek met u voeren over het bod. In dat adviesgesprek komt uw situatie nogmaals ter sprake en kijken we samen naar hoe het bod een vooruitgang is op uw huidige situatie.